Πρόσκληση συμμετοχής - Δράση

 

Καμήλα είναι το θέμα και χρειαζόμαστε πολλές,  γιατί η Πρέβεζα έχει πολλές φωσφοριζέ- από τις σαρδέλες και αυτές ζητούν έρημο, να ηρεμούν μα η Νικόπολη βράζει και θα φέρει φίλους καλούς διπλούς να την ανοίξουν . 

 

6-12 Αυγούστου στη γιορτή της θα γίνει.τρίγωνο.

 

  Ζητάμε να φέρετε καμήλες.

 

 

 

 

 

 

 Παλιά όσο το νερό και ατέλειωτη όσο η άμμος της ερήμου. 

 

Νερό και έρημος.

 

Δύο στοιχεία που έχουν  βαθύτατους συμβολισμούς .

 

Το νερό ειναι σύμβολο  της κάθαρσης, της ελευθερίας και της κινητικότητας και  πιο σημαντικά, σε παγκόσμια κλίμακα ,του υποσυνείδητου. Τα ζώα που ζουν μέσα σε αυτό συμβολίζουν τις κρυμμένες σκέψεις και πράξεις, οι οποίες  όταν εκφραστούν μέσα από εμάς είναι τα βαθύτερα κίνητρα που έχουμε.Στο νερό ζει η σαρδέλα. Τηρεί συνηθως σιγή ιχθύος  και  βαραίνεται με τον συμβολισμό του παρελθόντος. Υπάρχει η ισπανική τελετή του καψίματος και της ταφής της σαρδέλας ως αρχή της αναγγένησης της κοινωνίας επειδή ζεί σε μεγάλα κοπάδια .

 

Η έρημος είναι ο ορισμός του αφιλόξενου τοπίου. Δεν είναι όλες οι έρημοι καυτές ,κάποιες είναι κρύες και άλλες πετρώδεις, όλες όμως χαρακτηρίζονται από την έλλειψη νερού. Η οριζοντιότητα που έχει κάνει αυτόματα όποιον πατήσει σε αυτή κυρίαρχο, αφού μπορεί να έχει τον οπτικό έλεγχο σε όλο το πεδίο της, αλλά παράλληλα είναι ευάλωτος αφού δεν υπάρχει κάτι να τον κρύψει. Το απόλυτο άνοιγμα στον ορίζοντα υποδηλώνει τις δυνατότητες του ατελείωτου. Σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον επιβιώνει η καμήλα, ζώο γεμάτο υπομονή που αντέχει την πείνα και τη δίψα, χαρακτηρίζεται όμως και για το πείσμα και την εκδικητικότητα του. Πολλά χρόνια μπορεί να γονατίζει για να φορτωθεί και να μεταφέρει, σχεδόν με δουλοπρέπεια, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να εξεγερθεί  αν πεισμώσει.

 

Η έρημος με ανατολικούς ανέμους και  ο ωκεανός με τους δυτικούς, γίνεται τοπίο περιπέτειας όπου πρέπει να αντιμετωπίσεις τις φυσικές δυνάμεις. Είναι ένας χώρος που διασχίζεις για να φτάσεις κάποτε στη γη της επαγγελίας, χωρίς να εγκλωβιστείς μέσα…